289.145 euro subsidie voor het Nationaal Jenevermuseum

Op 14 november 2013

BRUSSEL –  Vlaams minister van Toerisme en Ridder in de Confrerie van de Hasseltse Jenever Geert Bourgeois en Toerisme Vlaanderen hebben vandaag bekend gemaakt welke toeristische impulsprojecten dit jaar kunnen rekenen op een subsidie. Toerisme Vlaanderen kent in totaal voor 8,8 miljoen euro subsidies toe aan 57 geselecteerde projecten. Ook Hasselt kan rekenen op subsidies.

 “Blijven investeren in de kwaliteit van het toeristische aanbod is erg belangrijk om de toeristen warm te maken voor een verblijf in Vlaanderen en Brussel,” meent Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. “De oproep 2013 voor de 3 impulsprogramma’s Vlaamse Kust, Vlaamse Regio’s en Vlaamse Kunststeden-Brussel is een zeer groot succes. 57 dossiers ontvangen een subsidie.”

Toerisme Vlaanderen heeft de voorbije maanden elke aanvraag grondig geanalyseerd op basis van een vooraf bepaalde lijst met beoordelingscriteria en maakte vandaag bekend welke projectindieners een subsidie zullen ontvangen. Van de 132 ingediende dossiers ontvangen er 57 een subsidie, goed voor een totaal bedrag van 8,8 miljoen euro. 3,9 miljoen euro subsidie gaat naar de Vlaamse Regio’s, 2,6 miljoen euro subsidie gaat naar de Vlaamse Kunststeden-Brussel en projecten aan de Vlaamse Kust ontvangen 2,3 miljoen euro subsidie. Een brede waaier van projecten krijgt financiële steun: van de inrichting van toeristische bezoekerscentra en infokantoren, over de digitale toeristische ontsluiting van erfgoed tot evenementen. Een greep uit de projecten:

In Hasselt wordt  de site van het Nationaal Jenevermuseum hét cultuurtoeristisch expertisecentrum (subsidie van € 289.145). Het nieuwe permanente museumparcours en de tijdelijke expositieruimte zullen op een eigentijdse, interactieve en multimediale manier het verhaal van het Belgisch gedistilleerd brengen en daarbij een beroep doen op alle zintuigen van de bezoeker om hem in te wijden in de passie en het eeuwenoude vakmanschap van de jenever- en likeurstoker. Het proeflokaal wordt opengesteld, niet alleen voor museumbezoekers, maar ook voor iedereen die wil proeven van de nationale sterke drank bij uitstek, en groeit samen met de binnenkoer uit tot een nieuwe cultuurtoeristische evenementenplek en hotspot in het centrum van Hasselt, waar smaakbeleving in alle mogelijke vormen (proeverijen, workshops, performances, culinair theater, voordrachten …) centraal staat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is