Uniforme bewegwijzering maakt Hasseltse bedrijvenzones vlotter bereikbaar

HASSELT – Dankzij nieuwe, uniforme bewegwijzering zullen de Hasseltse bedrijvenzones in de toekomst heel wat vlotter bereikbaar zijn. De Hasseltse onderneming VVS NV bracht in december nieuwe bewegwijzering aan in Corda-Kiewit, Hellebeemden-Ekkelgarden, Het Dorlik, Quartier Canal, Kempische Kaai en Herkenrodesingel.

 

“De vraag vanuit de bedrijven bestond al enige tijd en bovendien is het ook voor ons als stad belangrijk dat de bedrijvenzones op ons grondgebied vlot bereikbaar zijn en zoekverkeer maximaal wordt vermeden”, zegt schepen van Economie Rik Dehollogne. “De bewegwijzering is zo opgesteld dat hoe dichter men bij de bestemming komt, de bewegwijzering telkens gedetailleerder wordt: eerst ‘Corda-Kiewit’ of ‘Quartier Canal’ volgen, dan de verschillende kleuren en tenslotte ook de straatnamen met nummers. Deze oplossing zal leiden tot een betere bereikbaarheid en vindbaarheid van onze Hasseltse ondernemingen, een verhoging van de verkeersveiligheid -en leefbaarheid en een kwalitatieve opwaardering van de bedrijvenzones. De stad investeert ongeveer € 90.000 in de vernieuwing van de bewegwijzering. We kozen daarbij specifiek voor een Hasseltse firma als producent. Deze draagt duurzaamheid immers hoog in het vaandel. De gekozen firma ontwikkelde een circulair systeem voor de productie van verkeersborden,” benadrukt Dehollogne ook het ecologisch aspect.

 

Totem

 

“Om het concept te vervolledigen, zou er aan de ingang van elk bedrijf een totem geplaatst moeten worden. Deze kost wordt gedragen door de bedrijven. Deze zijn hierbij vrij om in te tekenen, we verplichten niemand om een totem te kopen maar bieden via een groepsaankoop een voordelige formule aan”, besluit de schepen.

 

Meer informatie voor ondernemingen is te vinden op de website https://www.industriesignalisatie.be/

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is