Herdenkingsmoment Wereldlichtjesdag in Japanse Tuin

Op 8 december 2019

Op zondag 8 december organiseert de stad Hasselt een herdenkingsmoment in het kader van Wereldlichtjesdag. Vanaf 18 uur is iedereen welkom in de Japanse Tuin. “Het gaat om een herdenkingsbijeenkomst voor overleden kinderen met poëzie, muziek en kinderen”, vertelt schepen van Burgerzaken Joske Dexters.

Op de tweede zondag van december neemt de stad Hasselt voor het eerst deel aan Wereldlichtjesdag. Op deze dag steken mensen over de hele wereld om 19 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis van overleden kinderen. “Op Wereldlichtjesdag maken we de wereld letterlijk wat lichter voor wie een kind verloren heeft en staan we samen stil bij het gemis”, zegt schepen van Burgerzaken Dexters. “Zo hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.”

 

Poëzie, muziek en stilte
Het serene moment met poëzie, muziek en stilte start op zondag 8 december vanaf 18 uur in de Japanse Tuin aan de Gouverneur Verwilghensingel. Na het voorlezen van de namen van de kinderen en het aansteken van de kaarsjes is er gelegenheid om na te praten bij een hartverwarmend drankje. “Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is”, vult schepen Joske Dexters aan. “Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. Iedereen die zich verbonden voelt is welkom, los van geloofsovertuiging en religie.”

Ondersteuning
Om een zicht te krijgen op het aantal aanwezigen vraagt de stad Hasselt aan geïnteresseerden om zich in te schrijven voor zaterdag 30 november en aan te geven hoeveel personen ze meebrengen. Dat kan online via www.hasselt.be/wereldlichtjesdag. Vrijwilligers van zelfhulporganisaties voor ouders en familieleden in een rouwproces zijn die avond aanwezig voor wie behoefte heeft aan informatie of ondersteuning.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is