Hasselt: dé smaakmaker van Week van de Smaak 2023

Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november beleven we opnieuw de meest smaakvolle week van het jaar: de Week van de Smaak. Dit publieksevenement in november draait helemaal om smaak en eetcultuur, en strekt zich uit over heel Vlaanderen en Brussel. Het thema van de Week van de Smaak 2023 is ‘Smaakmakers’. Van het vertrouwde zout en peper om je gerecht op te smukken tot het creëren van nieuwe, vernieuwende smaken en alles daartussenin.

Hasselt haakt met enthousiasme in op het programma van de Week van de Smaak. Hasselt is immers dé stad van smaak en smaakmakers. Denk aan smaakvolle streekproducten zoals de authentieke Hasseltse speculaas (let op: niet te verwarren met speculoos!) en jenever, verse lokale lekkernijen, heerlijke Limburgse wijnen, inspirerende proevertjesroutes en voortreffelijke chefs die ermee aan de slag gaan in één van de vele Gault&Millau restaurants die Hasselt rijk is.

"Dit jaar sluit Hasselt weer aan bij het concept van de Week van de Smaak, met een kwalitatief aanbod," zegt schepen voor Economie en Toerisme Rik Dehollogne. "Volgend jaar willen we samen met Hasseltse ondernemers nog sterker op smaak inzetten, zodat we in 2024 kunnen uitpakken met een breder aanbod. Chocolatier Boon zet 2024 nu alvast goed in met de titel ‘Beste Chocolatier van het jaar 2024’ van Gault&Millau."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is