Wekelijkse markt verhuist naar Kanaalkom

HASSELT – Dinsdag 12 september was het dan zover. De lang aangekondigde verhuis van de wekelijkse markt. Tot en met 26 september vinden de bezoekers hun favoriete markt terug rond het Molenpoortplein, het Verbindingsplein, de Stokerijstraat en een gedeelte van de Gelatineboulevard.

 

Je kon er de voorbije maand niet langs kijken. Via de digitale borden, De Nieuwe Hasselaar, affiches, advertenties op sociale media en plannetjes op de markt werd de verhuis van de wekelijkse markt uitgebreid aangekondigd. “Op dinsdag 12 september was het dan zover. Met onze promotiecontainer die prominent aanwezig was, informeerden we de marktbezoekers nogmaals,” aldus schepen van Markten en Foren Rik Dehollogne. Het verhaal is ondertussen bekend. Momenteel zijn er werken bezig op de Koning Boudewijnlaan. Daardoor moet de kermis wat opschuiven richting stadscentrum en neemt zodoende de plaats van de markt in. Met een verhuis naar het Molenpoortplein, het Verbindingsplein, de Stokerijstraat en een gedeelte van de Gelatineboulevard blijft de markt echter prominent aanwezig in de Hasseltse binnenstad en zo dus ook maximaal bereikbaar blijft voor bezoekers en vaste klanten,” aldus nog Dehollogne.

 

“Voor de vele marktkramers die nu een vaste locatie hebben op het Kolonel Dusartplein pakten we uit met een uitgebreide communicatiecampagne. Al onze communicatiekanalen werden ingezet om deze verhuis maximaal in de kijker te zetten. Dat blijven we nu ook doen. Zo zal iedereen zijn geliefde kraam op de nieuwe locatie gemakkelijk terugvinden. We zijn er bovendien van overtuigd dat de nieuwe locaties voor de markt extra opportuniteiten inhouden en een absolute meerwaarde kunnen betekenen voor de beleving in onze stad,” stelt burgemeester Steven Vandeput de marktkramers gerust.

 

“De marktbezoekers zal er niet kunnen naast kijken. Vanaf het Kolonel Dusartplein wordt hij naar de nieuwe locatie geleid. Via wegwijzers maar ook via een shuttle die af en aan rijdt. De markt werd ingedeeld in vier grote zones. Per zone hangt een groot plan uit met alle aanwezige kraampjes. Maar er zijn ook overzichtsplannetjes van de volledige markt. Die zullen worden uitgedeeld. We hebben kosten noch moeite gespaard om deze verhuis vlekkeloos te laten verlopen en zijn ervan overtuigd dat dit zelfs een meerwaarde kan zijn voor bezoekers en marktkramers,” besluit Dehollogne.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is