Proefproject met pendelbus tussen centrum en Herkenrode

HASSELT – Tijdens de weekends van 16 – 17 en 23 – 24 september zal er een gratis pendelbusje rijden tussen het toeristisch onthaal van Visit Hasselt en de Abdij van Herkenrode. “We willen hiermee de verbinding tussen het stadscentrum en één van onze grootste toeristische parels bevorderen en testen of dit aanslaat,” aldus schepen van Toerisme Rik Dehollogne.

 

“Het domein rond de abdij van Herkenrode is één van de grootste toeristische troeven van Hasselt. Maar die ligt natuurlijk wel wat buiten het stadscentrum. Voor de minder sportieve toeristen zelfs net niet op fietsafstand. Daarom willen we via een proefproject testen of een pendelbus misschien de oplossing kan zijn om meer bezoekers naar Herkenrode te krijgen,” aldus Dehollogne.

 

Het busje zal drie keer per dag gratis rijden en vertrekt om 11u, 13u en 15u aan Visit Hasselt in de Maastrichterstraat 59. Aan het poortgebouw van de abdij rijdt de pendel terug naar het centrum om 12u, 14u en 17u.

 

“Op de bussen zullen studenten van de afdeling PXL Tourism ook een bevraging afnemen. Zodoende kunnen we polsen naar de haalbaarheid van het project. Op basis van die resultaten kunnen we dan eventueel een dienstregeling invoeren,” besluit Dehollogne.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is