N-VA en Open Vld trekken samen naar Hasseltse kiezer

Op 19 januari 2024, over deze onderwerpen: Algemeen beieid, Verkiezingsprogramma

HASSELT - N-VA en Open Vld trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober samen naar de Hasseltse kiezer. Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) zal de lijst trekken. Schepen Laurence Libert (Open VLD) staat op plaats twee. “Na de verkiezingen van 2018 hebben de Hasselaren verandering gevraagd en met ons hebben ze die gekregen. Samen willen we ook in de toekomst de bepalende stem zijn in het Hasselts schepencollege”, klinkt het bij de kartelpartners.

 

Het kartel wil verder gaan op het positieve elan van de voorbije vijf jaar en zal voor de volgende bestuursperiode enkele duidelijke keuzes maken. “Hasselt staat terug op de kaart maar het werk is nog niet af. Een nette en veilige stad, waar het aangenaam wonen, werken, ondernemen en beleven is, blijft de doelstelling”, aldus Vandeput en Libert.

 

INVESTEREN IN MENSEN

 

Hasselt moet volgens het kartel blijven groeien op mensenmaat. Met de duidelijke belofte dat investeringen in het stadscentrum ook in de toekomst recht evenredig moeten zijn met de investeringen in de deelgemeenten, waaronder Kortessem.

 

“Onze Hasselaren geven vorm aan de stad. Zowel in het centrum als in de deelgemeenten. Het is voor ons een evidentie om samen met hen de weg naar de toekomst uit te stippelen”, aldus Laurence Libert. “Investeren op mensenmaat is voor ons geen hol begrip”, vult Steven Vandeput aan. “Onze wijkcomités en dorpsraden spelen daarin een belangrijke rol. Maar ook ondernemers moeten we blijven ondersteunen. Het zijn zij die leven in onze stad brengen.

 

GEZOND FINANCIEEL BELEID

 

Voor N-VA en Open Vld moet een gezond financieel beleid de basis vormen voor de toekomst. De voorbije legislatuur werden de schulden fors afgebouwd en kon de stad blijvend investeren. 90% van de in het bestuursakkoord aangekondigde investeringen, werd gerealiseerd. Dat is ongezien.

 

“In aanloop naar verkiezingen wordt er altijd veel beloofd maar vergeet men altijd te vertellen wie dat gaat betalen. Onze belofte is duidelijk: investeringen zijn gericht op de mensen en niet op prestige, de belastingen zullen niet verhogen en de schulden zullen verder afgebouwd worden”, klinkt het vastberaden bij Vandeput en Libert.

 

INHOUDELIJKE GELIJKENISSEN

 

De keuze voor elkaar bleek voor de hand te liggen. “Het draait om de inhoud, om onze programma’s. Die zijn identiek en daar willen we allebei zoveel mogelijk van verwezenlijken. We hebben dat de voorbije vijf jaar al goed gedaan. We hebben met ons beleid een nieuwe richting gegeven aan de stad Hasselt. We hebben Hasselt terug op de kaart gezet. Hasselt toont terug ambitie. Dat werk is echter nog niet af. We hebben nog zoveel plannen voor de Hasselaar. Die kunnen we best samen aan de kiezer presenteren zodat we ze ook samen kunnen waar maken. Voor Hasselt. Voor de Hasselaar.”

 

De komende maanden zal er verder gewerkt worden aan het verkiezingsprogramma. De volledige lijst zal in de zomer voorgesteld worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is